Eindejaar in winkeldorp Tessenderlo

De kerstperiode breekt, ook in winkeldorp Tessenderlo, weer aan. In Looi wil de gemeentelijke Evenementencel, een samenwerking van gemeente en lokale handel, de bezoekers een mooie eindejaarsperiode aanbieden. Tienduizenden milieuvriendelijke kerstlichtjes versieren de winkelstraten en de markt. Opnieuw is er de eindejaarsactie van het Loois Handelsteam van 9 december tot 31 december. Per aankoopschijf van […]

De kerstperiode breekt, ook in winkeldorp Tessenderlo, weer aan. In Looi wil de gemeentelijke Evenementencel, een samenwerking van gemeente en lokale handel, de bezoekers een mooie eindejaarsperiode aanbieden.

  • Tienduizenden milieuvriendelijke kerstlichtjes versieren de winkelstraten en de markt.
  • Opnieuw is er de eindejaarsactie van het Loois Handelsteam van 9 december tot 31 december. Per aankoopschijf van € 25,00 ontvang je een invullotje.

De hoofdprijzen: één cadeaubon van winkeldorp Tessenderlo van € 2.500,00  en tien cadeaubons van winkeldorp Tessenderlo van € 250,00. Bovendien zijn er nog vijfhonderd extra prijzen.

  • Winkelzondagen op 15, 22 en 29 december, telkens van 13.30 tot 17.00 uur.
  • Laatavondwinkelen op vrijdag 20 december tot 21.00 uur.

Looi Kerst

  • Op vrijdag 20 december start het weekend “Looi Kerst” met opnieuw een heuse kerstTRACTORparade van het Loois Handelsteam. Om 20.00 uur rijden een veertigtal mooi versierde kersttractoren door de winkelstraten van het centrum. De parade passeert twee keer door het winkeldorp. Eerst via de Diesterstraat en daarna via Neerstraat, Markt en Stationsstraat.

Opgelet! De tractoren rijden stapvoets door het centrum omwille van de veiligheid. Wees alert, zeker met kinderen! Sommige tractoren zijn luidruchtig: gehoorbescherming voor groot én klein is geen luxe!

Extra dit jaar: kerstanimatie in de winkelstraten, een WarmsteWeek-café op de markt met o.a. de lekkere Vicusworst en popkerstmuziek en enkele extra drankstandjes aan de cafés.

  • Op zaterdagavond 21 december zijn er opnieuw kerstfeestjes in al de cafés van het Loois Handelsteam. Je kan er terecht voor een tof kerstfeestje, elke café in zijn eigen stijl. De deelnemende cafés van het Loois Handelsteam: brasserie Het Loo, Het land van Kafka, Den Ossekop, De Smakelaar, Black & White, Carpe Diem, Paenhuys, Koninckshof en Den Anker. Trek je mooiste kersttrui en –muts aan en maak kans op een cadeaubon van Winkeldorp Tessenderlo.
  • Nieuw dit jaar is op zaterdag 21 december Kerst in de kerk. Om 17.00 uur is er concert van de leerlingen van Academie van Woord en Muziek en om 20.00 uur treden de Looise sopranen Eva Vanduren en Femke Govaerts op ten voordele van de Warmste Week.
    Extra: op de markt kan je van 18.00 tot 22.00 uur een tapijt van lichtjes ontdekken en genieten van Fairtradekoffie.
  • Zondag 22 december is er van 13.30 uur tot 17.00 uur een KIDSkerstmarktje op de markt met o.a. een oude paardenmolen, een zwiermolen, met de kerstman op de foto, kerstballonnenclown, een kersttreintje, een klimtoren, een kerstknutselhoekje,  gratis kersthotdogs voor de kinderen, gratis Fairtradechoco, enz…

Looi Kerst steunt de Warmste Week t.v.v. de oudervereniging voor nierpatiëntjes.

Nieuwjaarzingen

Op de laatste dag van het jaar, dinsdag 31 december, houden we met het nieuwjaarszingen een oeroude Looise traditie in ere. In de voormiddag wordt er gezongen in de gehuchten en de buitenwijken van het centrum. In de winkelstraten wordt er gezongen van 13.00 tot 15.00 uur. De gemeentelijke Jeugdraad heeft zijn tenten op de markt opgeslagen. Wie er komt zingen, krijgt een lekkere kop warme en deugddoende chocomelk. Voor de grotere zangers en supporters is er ook glühwein voorzien. Het centrum wordt autovrij gemaakt voor de zangertjes.