Succesvolle Looi Kerst

De gemeentelijke Evenementencel, een samenwerking van gemeente en lokale handel, blikt terug op een succesvolle editie van Looi Kerst. Klik op de foto hieronder om foto’s van alle evenementen te bekijken. Naast de tienduizenden milieuvriendelijke kerstlichtjes die voor een feeërieke kerstsfeer in onze winkelstraten en op de markt hebben gezorgd, hebben een vijftigtal kersttractoren op […]

De gemeentelijke Evenementencel, een samenwerking van gemeente en lokale handel, blikt terug op een succesvolle editie van Looi Kerst. Klik op de foto hieronder om foto’s van alle evenementen te bekijken.

Looi Kerst 2019

Naast de tienduizenden milieuvriendelijke kerstlichtjes die voor een feeërieke kerstsfeer in onze winkelstraten en op de markt hebben gezorgd, hebben een vijftigtal kersttractoren op vrijdag 20 december het startschot gegeven voor Looi Kerst. Het was meteen ook een schot in de roos: het evenement lokte heel wat kijklustigen naar ons centrum. Naast de kersttractoren genoten de bezoekers ook van prachtige straatanimaties.

Op zaterdagavond 21 december waren er kersfeestjes in al de cafés van het Loois Handelsteam en kon men in de kerk genieten van een concert van de leerlingen van Academie van Woord en Muziek en van de Looise sopranen Eva Vanduren en Femke Govaerts. Het optreden van de twee sopranen bracht samen met het Warmste Week-café € 2.500,00 op ten voordele van de oudervereniging voor nierpatiëntjes.

Zondag 22 december waren de weergoden ons niet goed gezind: het KIDSkerstmarktje werd geannuleerd door de aanhoudende regen.
Tot slot werd er op de laatste dag van het jaar met het nieuwjaarszingen een oeroude Looise traditie in ere gehouden. Er werden bijna duizend zangertjes in het centrum geteld en ook in de gehuchten werd er gezongen.