Opening LEF, afvalarme biowinkel

In de maand van de actie "Mei Plastiekvrij" opende op maandag 10 mei LEF, een afvalarme biowinkel in het centrum van Tessenderlo. De winkel trekt voluit de kaart van een duurzaam en ecologisch en de producten zijn vooral ook lekker en gezond.

In de maand van de actie “Mei Plastiekvrij” opende op maandag 10 mei LEF, een afvalarme biowinkel in het centrum van Tessenderlo.

Zaakvoerster Griet Malfroid vertelt: “In de grotere steden zijn zero waste-winkels, afvalvrije winkels, al vrij goed ingeburgerd. Met LEF probeer ik hier in Tessenderlo en de regio biologische, eerlijke of lokale producten aan te bieden, zowel food als non-food.”
LEF, de naam van de winkel staat voor Lokaal, Ecologisch en Fair. De winkel trekt voluit de kaart van een duurzaam en ecologisch en de producten zijn vooral ook lekker en gezond.
Bovendien had Griet zelf een behoorlijke portie lef nodig om de beslissing te nemen om met de winkel te beginnen.
De winkel biedt een uitgebreid gamma aan: voeding, met een groot aanbod verse groenten en fruit,  dranken, verzorgings- en schoonmaakproducten, kruiden en oliën, hebbedingen, cadeautjes en nog zo veel meer.
Griet speelt met haar winkel in op de trend van bewuster en ecologisch consumeren, waarbij de klant zonder een karrevracht aan plastic afval de winkel verlaat. De producten zitten in tapsilo’s, schepbakken en bidons, waar de mensen precies zo veel kunnen uitnemen als ze nodig hebben.  De klant kan eigen potten en doosjes meebrengen maar er worden ook herbruikbare potten en flessen aan een vriendenprijsje verkocht.
Griet werkt ook samen met De Bio-Hoeve uit Westerlo, waarvan zij wekelijks pakketten biologische groenten en fruit aanbiedt. Zo kost een klein assortiment € 5,  een medium pakket €10 en krijg je voor €15 een groot pakket.
Het aanbod selecteren was een hele klus en Griet is dan ook benieuwd naar de ervaringen en feedback van de Looienaars. “Ik kijk uit naar de reacties van mijn klanten”, zegt Griet, “en ik ben vooral benieuwd naar tips van hen over bijkomende producten.”
De winkel ligt in het centrum van Looi, achter de kerk op de hoek van de markt en de Kerkstraat.
LEF, Markt 19, Tessenderlo
Openingsuren: elke dag, behalve woensdag en zondag, van 09.00 tot 18.00 uur.