Looi Feest even ANDERS

Door de coronamaatregelen is er dit jaar geen Looi Feest in de vertrouwde vorm. Het lokaal bestuur werkte in samenspraak met de Lokale Handelsraad en de organisatoren van The Classic een alternatief uit. Hier vind je de eerste grote krijtlijnen.
Door de coronamaatregelen is er dit jaar geen Looi Feest in de vertrouwde vorm. Het lokaal bestuur werkte in samenspraak met de Lokale Handelsraad en de organisatoren van The Classic een alternatief uit.  Zo maken we er ook onder deze speciale omstandigheden een mooi feest van. De evenementen worden gespreid zodat er nooit een té grote concentratie van mensen is.  Het volledige programma van Looi Feest even ANDERS is nog in uitwerking. We geven hier toch al de grote krijtlijnen weer.

Burgemeester Fons Verwimp: “De gezondheid van onze bevolking staat voorop. Het is belangrijk dat we hen ontspanning aanbieden, voor hun mentale welzijn, zonder hierbij de veiligheid uit het oog te verliezen.”

De vaste waarden van Looi Feest blijven, alleen kleinschaliger en in aangepaste vorm:

 • de braderij wordt een week vervroegd en vindt plaats tijdens het laatste weekend van juni: 25-26-27 juni;
 • tijdens het eerste weekend van juli (2-3-4-5-6 juli), is het kermis;
 • op zondag 4 juli kan je deelnemen aan The Classic. De stratenloop loopt dit jaar door verkeersarme straten en over bosrijke paden in Tessenderlo in plaats van door het centrum. Het wordt geen massaloop. De lopers lopen gespreid via tijdssloten;
 • uitgebreide caféterrassen zorgen beide weekends voor gezelligheid in de winkelstraten.
 • om de lokale handelaars een hart onder de riem te steken, worden er corona-acties opgezet. Er zullen bijvoorbeeld weer cadeaubonnen te verkrijgen zijn: voor € 20,00 koop je een cadeaubon ter waarde van € 25,00;
 • vanaf half juni is er ook een bieractie in de horeca met drie Looise biertjes: Neuzebier, Dief! en Vicus.

Bij alle evenementen wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen die op dat moment gelden. We vragen aan de Looienaars om zich aan de veiligheidsmaatregelen te houden. Looi zal in 2021 dus even ánders feesten, maar volgend jaar staat Looi Feest er weer, in al zijn glorie.

 • draag je mondmasker;
 • ontsmet je handen;
 • respecteer de afstand;
 • wandel rechts;
 • kom met maximum vier personen (exclusief kinderen t.e.m. 12 jaar), behalve indien het een huishouden betreft.

Lees hier alles over de aangepaste verkeerssituatie.