UNIZO Tessenderlo kiest voor Nina als nieuwe voorzitster

Looise Nina Flamant nieuwe voorzitster van ondernemersvereniging UNIZO Tessenderlo

Op 1 januari 2022 wordt de Looise Nina Flamant de nieuwe voorzitster van ondernemersvereniging UNIZO Tessenderlo. Zij neemt hiermee de fakkel over van Gie Reynders die zich jarenlang heeft ingezet voor het lokaal ondernemen en de plaatselijke UNIZO-werking en activiteiten coördineerde.

Nina is 31, echtgenote van Jan en mama van Renée.  Samen met haar moeder Marleen Beckers is de nieuwe UNIZO-voorzitster ook zaakvoerster van Optiek Beckers in de Neerstraat.   Opmerkelijk is dat de appel hier niet ver van de boom valt, want mama Marleen was in de nadagen van het plaatselijke N.C.M.V. eind jaren ’90 eveneens een actief bestuurslid.  Het N.C.M.V. (Nationaal Christelijk Middenstands Verbond) was tot de eeuwwisseling de voorloper van wat sedertdien als UNIZO bekend is.

Ervaren bestuursteam
“Ik was zeer vereerd toen het UNIZO-bestuur mij als jongste bestuurslid de vraag stelde om vanaf nieuwjaar de voorzittersfakkel over te nemen.  We hebben met de ganse ploeg de taken verdeeld zodat niet alles alleen in mijn rugzak terecht komt. Ik ben er helemaal gerust in want de huidige bestuursploeg heeft heel wat ervaring met het organiseren van activiteiten en infosessies.   Maar vooral met het opkomen voor de belangen van onze leden. En er vertrekt ook niemand uit de huidige ploeg.  Uittredend boegbeeld Gie Reynders zal zich in de toekomst hoofdzakelijk bezighouden met het behartigen van de ondernemersbelangen bij onze stakeholders.”

Creatieve ondernemers gezocht
“We gaan ook proberen om onze bestuursploeg verder uit te breiden met jonge, dynamische en enthousiaste Looise ondernemers. Op die manier willen wij onze verschillende doelgroepen (winkeliers, KMO’s, vrije beroepers, diensten en freelancers) in de toekomst meer samenbrengen op netwerkevents en andere plaatselijke activiteiten.  UNIZO is meer dan alleen winkels. We zijn daarom steeds op zoek naar creatieve zielen uit alle sectoren om ons hierbij te helpen.“

Tessenderlo-Ham 2.0
“Ook de intergemeentelijke fusie met Ham gaat bij ons niet onopgemerkt voorbij.  Zo plannen we in het voorjaar al een gezamenlijke bijeenkomst met het UNIZO-bestuur van Ham om te zien waar een nauwere samenwerking mogelijk is.  Ongetwijfeld is de nodige chemie aanwezig.  Reeds vele jaren werkt UNIZO Tessenderlo bij de organisatie van bedrijfsbezoeken en info-avonden al samen met Bart Wijckmans en zijn bestuursploeg van UNIZO Ham.  Deze vruchtbare samenwerking bestaat trouwens ook al jaren bij de OndernemersClub Tessenderlo-Ham.”

Vrouwen aan de leiding
Opmerkelijk is dat heel wat strategische functies in Looi in de toekomst ingevuld zullen worden door dames: eerst was er de opvolging van Peter Meert als ambtenaar lokale economie, promotie en evenementen door Sara Steurs.  En vanaf nieuwjaar zal ook de burgemeesterssjerp overgaan van Fons Verwimp naar partijgenote Karolien Eens.  “Ik hoop zo vlug mogelijk na nieuwjaar met de nieuwe burgemeester rond tafel te kunnen zitten,” aldus Nina.  “Wellicht zal Karolien ook het domein lokale economie onder haar bevoegdheden hebben en daarom zal een regelmatig overleg aangewezen zijn.  Zoals dat ook altijd met de vorige burgemeester en schepenen in een heel goede verstandhouding is geweest.  Zo hoop ik het dossier rond mobiliteit in winkeldorp Tessenderlo in ons voordeel te kunnen bepleiten. Dit is niet alleen een wens, het is zelfs levensnoodzakelijk! “

“Wie nu getriggerd is om samen met UNIZO na te denken, ideeën te spuien en mee werk wil maken van een ondernemend Tessenderlo, kan mij altijd contacteren via nina@optiekbeckers.be”

Groepsfoto bestuur UNIZO Tessenderlo: vlnr Ingrid Vliegen (Belfius Bank), Gie Reynders, Nina Flamant (Optiek Beckers), Wendy Vandeput (UNIZO Limburg), Maarten Bonhomme (Archi-Tuin), Theo Macours (Legalis Advocaten), Sabine Poels (Bervoets NV, metaalbewerking)