nieuwkomer in Tessenderlo: Calavera

Mexicaans restaurant dompelt Tessenderlo onder in zuiderse sferen.

In het pand waar ooit Manger Manger gevestigd was, heeft begin december het Mexicaans geïnspireerde Calavera zijn intrek genomen. De naam komt van de welbekende decoratieve schedels die in Mexico worden gebruikt bij de viering van Día de los Muertos (Dag van de Doden).
Zaakvoerders Karolina en Adam zijn jong en ambitieus: bovenop hun voltijdse job die ze door de week uitoefenen, openen ze op vrijdag, zaterdag en zondag de deuren van Calavera. Je kan er de Mexicaanse keuken ontdekken: worden het enchilada’s, fajita’s of toch maar chile con carne? Bovendien vloeit er een ruim aanbod van cocktails uit de shaker. Al hun gerechten kunnen ook afgehaald worden.
Vanwaar het idee kwam om Calavera op te starten, licht Karolina graag toe: “tijdens de lockdown kwam ik tot de vaststelling dat er nergens in de buurt een Mexicaans restaurant was met afhaal, zonder dat ik er 30 kilometer voor hoefde te rijden”. Vastberaden legde ze haar plannen voor aan Adam en samen stapten ze in het (Mexicaanse) avontuur.

Calavera – Groenstraat 31 – 0488 34 75 50 – FB: Calavera