Looi Feest 2022

Van 8 tot en met 12 juli is het weer zover: LOOI FEEST! Het programma ziet er veelbelovend uit.
Na twee jaar radiostilte wordt hét dorpsfeest bij uitstek weer in al zijn glorie georganiseerd. De succesformule blijft ongewijzigd. Zet je schrap voor vijf dagen vol shopplezier, kermisfun en feestgedruis, met stratenloop The ENGIE Classic als sportief hoogtepunt.

Wat kan je dit jaar allemaal verwachten?

Braderij

Openingsuren

 • vrijdag vanaf 17.00 uur tot 22.00 uur
 • zaterdag vanaf 14.00 uur tot 21.00 uur
 • zondag vanaf 14.00 uur tot 20.00 uur

Tijdens de braderij, een initiatief van middenstandsvereniging Loois Handelsteam, kan je gezellig flaneren tussen de kraampjes in de winkelstraten. Bij de lokale handelaars kan je mooie koopjes op de kop tikken. Na al dat shoppen even uitblazen met een hapje en een drankje kan op de uitgebreide terrassen van de horeca. Straatanimatie zorgt voor hilariteit maar ook voor verwondering bij jong én oud. Om de braderij op te fleuren weerklinkt sfeervolle muziek in de winkelstraten.

Opgelet!

 • Het afsluiten van het centrum gebeurt één uur voor de opening van de braderij.
 • Op maandagvoormiddag is er de jaarlijkse Looi Feest-markt (Kerkstraat en Rodeheide).

Kermis

Openingsuren

 • vrijdag vanaf 15.00 uur
 • zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur
 • maandag vanaf 09.00 uur
 • dinsdag vanaf 14.00 uur

Maandagnamiddag – kermis voor mensen met een beperking

Op maandagnamiddag is er de kermis voor mensen met een beperking. Al heel wat jaren biedt Kiwanis Alchemia Tessenderlo in samenwerking met het gemeentebestuur en de Welzijnsraad een honderdtal mensen met een beperking de kans om te genieten van een geweldige kermisnamiddag.

Dinsdagnamiddag – familiekermis

Een lege portemonnee na vier dagen feest? Dinsdagnamiddag is het familiekermis aan sterk verminderde prijzen!

The ENGIE Classic, The ENGIE Jogging en Kids Run

De gezelligste en meest sfeervolle stratenloop van het land, The ENGIE Classic Tessenderlo is terug op maandag 11 juli en viert zijn 36ste editie. Lopers kunnen kiezen tussen twee afstanden: The ENGIE Jogging (4km) of The ENGIE Classic (10km). In beide gevallen loop je dwars door het bruisend hart van Tessenderlo. De deelnemers worden langs het volledige parcours door het centrum aangemoedigd door verschillende muziekgroepjes en duizenden kermisgangers. Ook de attractie ‘pak de flosj’ is er weer. En wie er eentje pakt, ontvangt een cadeaubon van Winkeldorp Tessenderlo. Sfeer verzekerd!

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan de Kids Run van 1 km. Winkeldorp Tessenderlo is de nieuwe partner van de Kids Run in samenwerking met co-sponsor sportwinkel REN. Aan de aankomst wacht er de deelnemertjes nog een leuke sportieve goodiebag.

Inschrijven?

Online voorinschrijven kan tot en met zondag 10 juli via www.engierunningtour.be  of bij sportwinkel REN (Geelsebaan 155), waar je meteen ook je borstnummer ontvangt. Deelnemers aan de Kids Run krijgen meteen een mooi T-shirt mee bij inschrijving.
Voor de late beslissers: op maandag 11 juli kan je je ter plaatse nog inschrijven vanaf 17.00 uur in het sportpark.

Programma en praktische informatie

 • 17.00 uur: afhalen borstnummer + start daginschrijvingen sportpark
 • 19.00 uur: start Kids Run 1km (startlocatie: Neerstraat)
 • 19.30 uur: start The ENGIE Jogging 4km (startlocatie: Neerstraat)
 • 20.00 uur: start The ENGIE Classic 10km (startlocatie: Rijt)

Alle wedstrijden komen aan in het sportpark.