De Lokale Handelsraad van Tessenderlo

De Lokale Handelsraad van Tessenderlo overkoepelt de twee Looise handelsverenigingen, UNIZO en het Loois Handelsteam. Ze houden zich vooral bezig met gemeentelijk beleid en het ondersteunen van verschillende initiatieven van de lokale handel.
De Lokale Handelsraad heeft een samenwerkingsverband met de gemeente via de Evenementencel en enkele gemeenschappelijke projecten.

Sinds 2010 organiseert de Lokale Handelsraad elk jaar het ‘Feest van de Looise Handel’.
Tijdens dit feest wordt de ‘Loois geHANDEld Award’ uitgereikt (foto) aan een winkel voor een bijzondere handelsprestatie of –carrière. Deze prijs staat voor innovatie, betrokkenheid en Handel met hoofdletter.

UNIZO Tessenderlo

Groepsfoto bestuur UNIZO Tessenderlo: vlnr Ingrid Vliegen (Belfius Bank), Gie Reynders, Nina Flamant (Optiek Beckers), Wendy Vandeput (UNIZO Limburg), Maarten Bonhomme (Archi-Tuin), Theo Macours (Legalis Advocaten), Sabine Poels (Bervoets NV, metaalbewerking)

UNIZO Tessenderlo is hét aanspreekpunt voor de Looise zelfstandige ondernemers en komt op regelmatige basis samen om de lokale en gemeentelijke belangen van deze ondernemers te behartigen. Naast de UNIZO-afvaardiging in de gemeentelijke adviesorganen (GECORO, Lokale Handelsraad) staan thema’s als de gemeentelijke ondernemersbelastingen, het lokale economiebeleid, ruimtelijke ordening en veiligheid hier hoog op de agenda.

UNIZO-Tessenderlo organiseert ook allerhande netwerkactiviteiten en infosessies voor de Looise ondernemers. Voor meer info over UNIZO Tessenderlo kan je hier terecht.

Contacten en verdeling van de bevoegdheden binnen het UNIZO-bestuur:

 • Nina Flamant, voorzitter UNIZO Tessenderlo, afgevaardigde Lokale Handelsraad, Retail en Weekend van de Klant, nina@optiekbeckers.be+32 473 44 67 22
 • Theo Macours, ondervoorzitter UNIZO Tessenderlo, afgevaardigde Gecoro, vrije beroepen en diensten, theo.macours@legalis.be
 • Ingrid Vliegen, secretaris UNIZO Tessenderlo, afgevaardigde OndernemersClub Tessenderlo Ham, vrije beroepen en diensten, ingrid.vliegen@belfius.be
 • Sabine Poels, bestuurder, KMO-werking, nv.bervoets@skynet.be
 • Maarten Bonhomme, bestuurder, KMO-werking, info@archi-tuin.be
 • Gie Reynders, bestuurder, belangenbehartiging, afgevaardigde-voorzitter Lokale Handelsraad, gie_reynders@hotmail.com+32 477 13 87 50
 • Wendy Vandeput, bestuurder, support UNIZO Limburg, ledenwerving,  wendy.vandeput@unizo.be, +32 478 34 64 42

Het Loois Handelsteam

Het Loois Handelsteam groepeert hoofdzakelijk een honderdtal middenstanders van Tessenderlo centrum. De hoofdobjectieven van deze handelsvereniging zijn:- Het organiseren van gezamenlijke verkoopacties, zoals:

 • de braderij;
 • Looi Feest;
 • verschillende eindejaarsacties, in samenwerking met de Evenementencel;
 • de aantrekkelijkheid van het handelscentrum vergroten.


In het bestuur van het Loois Handelsteam zetelen :

Voorzitter
Koen Sterckx (Schoenen Sterckx), Stationsstraat 15, Tessenderlo –  013/661872 – schoenen.sterckx@telenet.be

Ondervoorzitter
Patrick Jacobs (Servicestation Jacobs), Neerstraat 111, Tessenderlo

Overige bestuursleden

 • Johan Vanderheyden (Beobank), Stationstraat 31, Tessenderlo
 • Johan Willems Diesterstraat 24/5, Tessenderlo
 • Nathalie Carmans (Silhouette) Diesterstraat 22, Tessenderlo
 • Joris Bervoets (Koninckshof) Markt 14, Tessenderlo
 • Joery Saenen (Kafka) Schoterweg 1A, Tessenderlo

Samenwerking gemeente Tessenderlo

De gemeente Tessenderlo werkt regelmatig samen met de lokale handel om initiatieven op te zetten om een versterking van het Loois handelscentrum te bewerkstelligen. Zo loopt momenteel het project ‘Winkelen in Tessenderlo: altijd verrassend’, wat een intensere samenwerking tussen beide partijen teweeg brengt. Eén van die samenwerkingsverbanden tussen het gemeentebestuur en de lokale handel is de Evenementencel. Deze organiseert of ondersteunt ieder jaar een aantal evenementen, zoals Looi Feest, Weekend van de Klant en Superfest. Daarnaast ondersteunt de Evenementencel via de Ronde van de Gehuchten enkele kermisevenementen in de gehuchten.

Ieder jaar probeert de cel een grootschalig, bijzonder evenement te organiseren. In het verleden leverde dit succesverhalen als het Belgisch Wielerkampioenschap voor profs (2004), de Suske en Wiske-uitgave “Nen diere velo” (2006), de viering Tia & Wim (2008), 30 jaar The Classic (2015) en The Belgian Vespa Days (2017) op.

Cadeaubon Winkeldorp Tessenderlo

Ben je op zoek naar een leuk Loois cadeau? Geef dan eens een Cadeaubon! De Cadeaubon voor Winkeldorp Tessenderlo is een initiatief van de Lokale Handelsraad, in samenwerking met het Loois gemeentebestuur. Het opzet is eenvoudig: een cadeaubon, een ideaal geschenk, dat je kan opnemen in elke deelnemende winkel van Tessenderlo.

Deze cadeaubon is te verkrijgen bij:

Hier raadpleeg je de lijst met handelaars die de cadeaubon aanvaarden. Je kan alfabetisch, per categorie (mode, horeca, …) of per straat zoeken.

Parkeren in het centrum

Waar parkeren in Tessenderlo? Klik hier voor een overzicht.

Parkeer je in het centrum? Vergeet dan je parkeerschijf niet. In overleg met de Lokale Handelsraad koos het gemeentebestuur ervoor om van het gemeentecentrum een blauwe zone te maken. Dit wil zeggen dat je twee uur gratis kan parkeren in het centrum, op voorwaarde dat je je parkeerschijf legt. De blauwe zone wordt regelmatig gecontroleerd door parkeertoezichters, en het incorrect gebruiken van een parkeerschijf levert een retributie van vijftien euro op.

Wil je langer in Tessenderlo vertoeven? Dan zijn er op wandelafstand enkele gratis parkings.